VPN är till för alla

Det finns en villfarelse att VPN är något som hackers använder. Det gör de säkert, men det är inte något som är till bara för de som rör sig i de mörka delarna av internet. VPN är faktiskt något som alla kan ha nytta av och här tänkte jag berätta varför. 

Säker surf

Det som gör VPN till något som alla har nytta av är att det gör surfandet så mycket säkrare. Man blir anonym så att hackers inte kan se dig, och din IP-adress förblir hemlig. En annan fördel är att man kan besöka sidor som annars är stängda för det land man befinner sig i. Perfekt för dig som gillar amerikanska serier och vill kunna streama dem till exempel. 

Om du undrar: är VPN säkert? så är svaret ja! Det är säkert, och faktum är att många antivirusföretag har börjat att erbjuda olika former av VPN-tjänster i olika paket. 

Kostar det något?

Det finns ett flertal olika VPN-tjänster som är bra för svenska användare och precis som med allting annat så kostar det pengar om man vill ha kvalitet. 

Ofta finns det dock möjlighet att testa dem gratis under en period för att se om de är något som passar just dig. Kolla gärna upp flera olika VPN-tjänster och jämför dem med varandra innan du bestämmer dig. Jag brukar själv använda ett Excel-ark för det. Där skriver jag ner alla de saker som är bra med de olika produkterna eller tjänster jag jämför så blir det sedan en smal sak att sålla ut den man vill veta mer om! 

31 May 2021