Cyklar med förmåner

Letar du cykel? Kanske har du ingen eller så ska du byta ut den du har hemma. Det spelar ju ingen roll varför du letar cykel men det som faktiskt spelar roll är hur du gör för att få tag i en bra cykel. Utan att det kostar skjortan och utan att det blir massor av krångel. Det vi tänker på är personalcyklar som anställda kan köpa mot ett löneavdrag innan skatten är dragen. Det är rätt förmånligt eller hur? 

Faktum är att om du kan övertala din chef att satsa på förmånscyklar, eller personalcyklar, så kan det innebära att du får betala upp till 50% mindre än om du går till en cykelhandlare på egen hand. 

Så säljer du in idén hos chefen

Låt oss leka med tanken att du har hittat information om elcykel som förmånscykel och nu vill du att din arbetsgivare ska nappa på idén med att låta personalen köpa dem som personalcyklar. Då gäller det att ha bra argument. Att komma och säga "Jag vill!" blir aldrig bra. 

  • Förre sjukdagar per år
  • Bättre hälsa
  • Välmående personal
  • Bidrar till en bättre miljö
  • Personal som känner sig sedda

Här är bara några få exempel på argument du kan vända för att sälja in idén om att företaget ska satsa på förmånscyklar. Prata gärna ihop er på en rast och se om det är fler än du som gillar  tanken på personalcykel. Ju fler ni är som står bakom förslaget desto större är chansen att chefen håller med er.

18 Feb 2022