Få bättre likviditet på snabbt sätt

Företag idag måste ha det som kallas för likviditet. Det handlar om hur företagets betalningsgförmåga ser ut. Det kommer ju ofta löpnade utgifter för ett företag. Det måste då finnas likvida medel att betala dessa med. Om du har skickat ut egna fakturor, så ska du ju få in pengar. Men kanske du väntar, då dina kunder har många dagar på sig? Det som du kan göra då, om du snabbt behöver öka upp likviditeten är att sälja vidare dem. Det kallas för fakturaköp. Det finns idag bolag som köper fakturor. De betalar dig större delen av vad den är värd så att säga. Oftast har du pengarna du behöver, 24 timmar senare.

Vem kan sälja faktura?

Alla som har företag där det skickas ut fakturor kan använda sig av fakturaköp. Det går därmed ha ett stort eller litet företag. Det är enkelt att sälja fakturor. Det finns som sagt flera företag och factoringbolag som man kan vända sig till. Oftast erbjuder de även andra tjänster som du som företag kan ha behov av. Bland annat kan de syssla med inkasso så väl som erbjuda företagslån.

Även om det finns dessa smarta snabba lösningar, så kanske det inte är vad du ska göra varje månad. Ge dina kunder kortare betalningstid, så att dina pengar kommer in samtidigt som du själv ska betala. Sedan finns det även andra bra saker att göra så att du alltid har en bra likviditet. 

16 Jul 2019